Dance-Unity

Case-studie: Dance Crew Unity

Dance Crew Unity

Vanaf nul beginnen met het opzetten van een merk kan een uitdagend proces zijn, vooral als er weinig budget beschikbaar is. Dit was het geval bij het opzetten van het merk ‘Dance Crew Unity’, een dansschool / team dat in april 2021 werd opgericht uit de passie voor dans van de eigenaar. Ik had de eer om samen met de opdrachtgever dit merk vanaf nul op te bouwen gedurende een periode van ruim een half jaar.

De uitdagingen waren enorm, maar de ervaring was onbetaalbaar. Van het bedenken van de naam en het creëren van een passende huisstijl tot het opzetten van sociale media kanalen en een website, elk detail was belangrijk om het merk op de markt te brengen. Het belangrijkste doel was om het merk zodanig te positioneren dat het de aandacht zou trekken van potentiële klanten en om een solide basis te leggen voor de toekomstige groei van het bedrijf.

Een van de belangrijkste taken was het opzetten van de sociale media kanalen en het ontwikkelen van een social media strategie. Hierbij moesten we nadenken over de doelgroep, de juiste tone of voice en de frequentie van de berichten. Er werd veel tijd en energie gestoken in het creëren van boeiende en relevante content, zodat de doelgroep geïnteresseerd zou blijven in de dansschool.

Dance-Unity

Naast sociale media moest er ook een website worden opgezet. De website was een belangrijke tool om potentiële klanten te informeren over het team en de aangeboden diensten. Hierbij moesten we ervoor zorgen dat de website gebruiksvriendelijk was en dat het ontwerp aansloot bij de huisstijl van het merk. Een van de hoogtepunten van het project was de organisatie van de allereerste auditie voor het team. Hierbij hebben we geholpen met het opzetten van de campagne er omheen, zoals het creëren van flyers en het delen van informatie op sociale media. Op de dag van de auditie waren we ook aanwezig om content te creëren en het evenement vast te leggen op beeld.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Dit hele proces was een leerzame ervaring, waarbij we moesten nadenken over elk aspect van het merk. Het was een uitdaging om te werken met een beperkt budget, maar het heeft ons geholpen om creatief te denken en om oplossingen te vinden voor verschillende uitdagingen. Het resultaat is nog steeds zichtbaar, met groeiende populariteit en tevreden leden.

 

Het opzetten van een merk vanaf nul kan intimiderend zijn, maar het is zeker mogelijk met de juiste aanpak en een dosis creativiteit. Het is belangrijk om elk detail te overwegen en om te blijven experimenteren en verbeteren. Met de juiste strategie en consistentie kan elk merk groeien en succesvol worden.