paardekoopermetaalbewerking

Case studie: Paardekooper Metaalbewerking b.v.

paardekoopermetaalbewerking

Paardekooper Metaalbewerking B.V. is een gespecialiseerd metaalbewerkingsbedrijf dat maatwerk biedt voor de particuliere en zakelijke markt. Denk aan deuren, kozijnen, trappen en alle andere denkbare metalen producten. Marco, de eigenaar is al meer dan 30 jaar actief en staat bekend om haar vakmanschap en expertise op het gebied van metaalbewerking. De samenwerking tussen beide bedrijven gaat al terug naar eind 2020 en zal ook dit jaar weer door gaan. Tijd om in deze case-studie te gaan kijken wat dit project eigenlijk inhoudt.

Eerste jaar

Als social media manager ben ik verantwoordelijk voor het beheren van de sociale mediakanalen van mijn klanten en het creëren van content die past bij hun merk en doelgroep. Maar wat als mijn klanten zelf al content aanleveren en ik alleen maar hoef te posten? Dit was het geval bij Paardekooper Metaalbewerking, waarbij ik het eerste jaar alleen de sociale media hoefde te beheren en hun aangeleverde content kon gebruiken. Hoewel dit voor mij minder werk betekende, had het ook zijn uitdagingen.

 

Het belangrijkste was om ervoor te zorgen dat de aangeleverde content paste bij de stijl en de doelgroep van het merk. Ook was het belangrijk om de frequentie van de posts te behouden en te zorgen dat er genoeg afwisseling was in de content.

Het voordeel van deze werkwijze was dat mijn klant de touwtjes in handen hield en volledige controle had over de inhoud van de posts. Ik zorgde ervoor dat de posts op het juiste moment werden geplaatst en dat de kanalen werden bijgehouden.

Kortom, het eerste jaar van het beheren van de sociale media van mijn klant was weliswaar minder uitdagend dan andere projecten, maar het bood nog steeds genoeg mogelijkheden om te leren en te groeien. En door te blijven innoveren en te streven naar betere resultaten, hebben we inmiddels een succesvolle sociale media strategie ontwikkeld die de doelgroep weet te boeien en te binden.

Vorig jaar

Vorig jaar zijn we als team van Paardekooper Metaalbewerking B.V. een nieuwe uitdaging aangegaan: we hebben Pinterest toegevoegd aan onze mediakanalen en zijn meer gaan zoeken naar wat unieke content is voor ons bedrijf. Dit was een logische stap voor ons als metaalbewerkingsbedrijf, omdat we veel inspirerende en visuele content te bieden hebben.

 

We zijn begonnen met het maken van borden en pins die gericht waren op de zakelijke en particuliere markt. Dit heeft geresulteerd in ruim 6,5k weergaven per maand, een mooi begin. We hebben geleerd dat het belangrijk is om visueel aantrekkelijke content te maken die mensen inspireert en aanmoedigt om ons bedrijf te volgen. Het gaat niet alleen om het promoten van onze producten, maar om het creëren van een gevoel van verbinding met onze volgers. Naast het toevoegen van Pinterest aan onze mediakanalen zijn we ook begonnen met het scheiden van onze zakelijke en particuliere content op onze andere sociale media platforms. Dit heeft ervoor gezorgd dat onze volgers meer gerichte content ontvangen die voor hen relevant is. Dit heeft ook geleid tot een hoger engagement en meer betrokkenheid bij onze volgers.

 

Kortom, het toevoegen van Pinterest en het scheiden van onze content heeft ons veel geleerd over wat werkt voor ons als bedrijf. Het was een spannende stap om te zetten, maar we zijn blij dat we het hebben gedaan. We zijn van plan om ons Pinterest-account verder uit te breiden en meer unieke content te maken die onze volgers inspireert en betrokken houdt bij ons bedrijf.

2023

In 2023 gaat Paardekooper Metaalbewerking B.V. verder met het uitvoeren van haar vernieuwde online marketingstrategie. Na het succesvol toevoegen van Pinterest en LinkedIn aan de mediakanalen vorig jaar, is het nu tijd voor de volgende stap: een intensievere focus op zowel de zakelijke als particuliere markt en het optimaliseren van de website.

 

Als freelance marketeer ga ik deze uitdaging aan en ben ik verantwoordelijk voor het optimaliseren van de website en het beheren van de sociale media kanalen. De focus ligt hierbij op het plaatsen van relevante en gepaste content voor de verschillende doelgroepen, waarbij we de learnings van vorig jaar meenemen. Een belangrijke verandering in de way-of-working is de definitieve splitsing van de zakelijke en particuliere markt op de sociale media kanalen. Dit zorgt voor meer duidelijkheid voor de volgers en stelt ons in staat om gerichter content te plaatsen die relevant is voor de verschillende doelgroepen. Ook gaan we ons meer richten op het behalen van de gestelde doelen en het optimaliseren van de website voor zoekmachines door middel van SEO-onderzoek en -optimalisatie.

 

Deze ontwikkelingen maken het project bij Paardekooper Metaalbewerking B.V. nog uitdagender en interessanter. Ik kijk er naar uit om samen met het team te werken aan het behalen van de doelen en het plaatsen van relevante content op de sociale media kanalen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor